Het is het seizoen om vrolijk te zijn! Het is bijna kerst. Dat betekent dat het tijd is om te vieren, geschenken te ontvangen, samen te komen met familie en natuurlijk heerlijk te eten. De feestdagen zijn een geweldige tijd om jezelf te trakteren op heerlijke drankjes en uitgebreid eten, maar dit kan snel leiden tot een overdosis, waardoor je je moe, opgeblazen en ongemakkelijk voelt. Hier zijn vijf tips om gezond en gelukkig te blijven tijdens de feestdagen.

Veel plezier en veel eten?

Het vieren van de feestdagen gaat bijna altijd gepaard met lekker eten en terwijl u doorgaat naar het volgende diner, of het nu een kerstdiner op kantoor is, een feest met vrienden of een familiediner, u kunt misselijk worden als u zich blijft volproppen. Je lichaam heeft tijd nodig om het voedsel dat je net hebt gegeten te verwerken. Probeer daarom langzaam te eten en je lichaam de kans te geven om al het eten te kunnen verwerken voordat je vol bent.

Let op uw alcoholgebruik

Bij feesten gaat het om alcohol bij veel mensen en gaan soms gepaard met katers. Af en toe een drankje is prima, maar als je gezond wilt blijven, probeer dan je alcoholgebruik te matigen. Ook zitten er in drankjes ontzettend veel calorieën die meteen worden opgeslagen in het lichaam in plaats van verbrand. 

Blijf in beweging tijdens de feestdagen

Een Scandinavisch spreekwoord zegt: “Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding.” De winter is geen excuus om al je trainings routines over te slaan. Feestdagen kunnen drukker zijn, maar er zijn gemakkelijke manieren om overdag actief te blijven en te bewegen.. Een wandeling is een echt onderschatte training! Ga je met je gezin wandelen in het park of het bos, of ga je de stad Hardenberg de kerstversieringen te bekijken? Een stevige wandeling van 30 minuten kan tot 150 calorieën verbranden en de spijsvertering verbeteren. Laten we gezinsactiviteiten buitenshuis doen! Check ook onze site voor de openingstijden tijdens de feestdagen er zijn genoeg opties!

Sla geen maaltijden over

Je denkt misschien dat het een goed idee is om de lunch over te slaan als voorbereiding op een zwaar diner, maar dat is niet zo. Als je dit doet, kunt u bij de volgende maaltijd te veel eten zonder door te hebben dat je vol zit. Bovendien kan het overslaan van maaltijden ervoor zorgen dat je je prikkelbaar, moe en niet meer helder kunt voelen

Voel je niet verplicht om alles te testen

Kerstdiners zijn meestal groot en zwaar met een enorm aanbod aan gerechten. Dat betekent echter niet dat je elk gerecht moet proberen. Kies gewoon je favoriete voedsel in portiegroottes die bij uw behoeften passen en geniet ervan. Je moet vrij zijn om te genieten van het voedsel dat je echt lekker vindt, in de juiste verhoudingen. 

Feestdagen zijn gemaakt om samen te komen met dierbaren, tijd door te brengen met familie en vrienden en te genieten van uitgebreide diners. Fit blijven tijdens de feestdagen, met zoveel grote diners gepland, kan in het begin ontmoedigend lijken, maar door een paar eenvoudige gewoonten aan te nemen, kun je je in deze tijd van het jaar beter voelen. Maar je moet ook tijd maken om te genieten. De focus ligt op samenzijn met vrienden en familie en plezier maken. 

En vooral: fijne feestdagen groetjes team Ultra gym!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *